Blog
Leave a comment

Prvi domaći brand ekoloških proizvoda

Ekozona ja prvi domaći brand certificiranih ekoloških proizvoda uzgojenih i proizvedenih bez pesticida, aditiva, GMO sastojaka te dodanog šećera. Svojim cjelokupnim asortimanom proizvoda, koji uključuje 84 artikla, Ekozona posjeduje certifikate i zadovoljava najviše ekološke standarde.
U današnje užurbano vrijeme sve je veći naglasak na zdravom pristupu  životu i važnosti pravilne i uravnotežene prehrane u očuvanju organizma od vanjskih utjecaja i bolesti. Naglašena je prednosti redovite prehrane bazirane na ekološkim proizvodima od cjelovitih žitarica, mahunarki, voća i povrća.

Proizvodi Ekozone zadovoljavaju potrebe najzahtjevnijih kupaca i nude pravo bogatstvo visokovrijednih, cjelovitih i hranjivih sastojaka

Po čemu se Ekozona proizvodi razlikuju od konvenionalnih prehrambenih proizvoda?

Proizvodi unutar branda Ekozona ne sadrže GMO, potpuno su prirodni, bez aditiva i pesticida te bez dodatka šećera. Ono što čini dodatnu vrijednost i po čemu je Ekozona jedinstvena na hrvatskom tržištu je samo pakiranje, na kojem se osim naziva proizvoda nalaze i osnovne informacije o samom proizvodu, ukratko opis svojstava, način kuhanja  ali i recepti pod nazivom „Preporuka iz riznice Makronovinih recepata“ za pripremu namirnica osmišljeni od strane Jadranke Boban Pejić, vodeće hrvatske stručnjakinje za prirodnu prehranu.

O ekološkim proizvodima općenito

Ekološka proizvodnja je proizvodnja bez upotrebe GMO-a, bez kemikalija, bez herbicida, pesticida i bez korištenja mineralnih gnojiva koja su bazirana na lako topivim fosfatima.  Također, ekološki proizvod podrazumijeva nekorištenje 7000 drugih umjetnih dodataka koji su dozvoljeni u konvencionalno uzgojenoj hrani!

Izrazi poput „prirodno“ i/ili „domaće“ često se koriste uzrokujući zablude kod potrošača jer ih navodi na zaključak da se radi o proizvodu nastalom u ekološkoj proizvodnji, a najčešće se radi o proizvodu dobivenom na konvencionalan način s korištenjem svih onih kemijskih sredstava koja u ekološkoj proizvodnji nisu dozvoljena.  Jedino jamstvo organske kvalitete je važeća eko potvrdnica koja mora biti istaknuta na proizvodu.

Prednosti ekoloških namirnica

Ekološki uzgojeno voće, povrće kao i  ekološke žitaricemahunarkesjemenke i orašasti
plodovi
, osim što ne sadrže, za ljudsko zdravlje štetne tvari, sadrže više hranjivih sastojaka tj. minerala i vitamina što dokazuju provedena znanstvena istraživanja (više u nastavku teksta).  Također je važno napomenuti da se pri pakiranju, skladištenju i čuvanju eko namirnica ne koriste nikakve kemikalije za razliku od načina tretiranja konvencionalnih namirnica gdje se često koriste toksične kemikalijame kako bi se namirnice bolje očuvale.
Dakle, proizvodi koji nose eko certifikat karakterizira cjeloviti „ekološki put“ od polja do police u trgovini.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.