Blog
Leave a comment

Uzgoj začinskog bilja – kako do sjemena preko interneta

Već duže vrijeme planiram kako da krenem sa pisanjem jednog nekako korisnog blog posta o sadnji i uzgoju začinskog bilja za koje vjerujem da većina vas kao i ja uzgaja u svom domu, u vrtu, na balkonu, bilo gdje …

Sadnice začinskog bilja mogu se kupiti u skoro svakom većem trgovačkom centru ili na tržnicama što naravno dosta olakšava posao oko uzgoja, ali ako ste se odlučili uzgajati svoje začinsko bilje iz sjemena sigurno ste se zapitali kako doći do njega. Možete sjeme sakupljati sami, a možete ga kupiti i od drugih ljudi, naravno, danas internet to sve čini mnogo lakšim. 🙂

Aukcije.hr je stranica za kupnju i prodaju, aukcijska kuća gdje možete po povoljnim cijenama pronaći svašta. Upravo tu možete pronaći prodavače kod kojih možete po povoljnoj cijeni kupiti sjeme svojih omiljenih začina. Možete kupovati po fiksnoj cijeni ili licitirati na aukciji. za više kupljenih predmeta kod jednog prodavača plaća se jedna poštarina prilikom dostave, a mnogi će vam kod kupnje sjemenja za sadnju neke poslati i gratis kao poklon.

Također kao prednost aukcija je i ta da ukoliko vam je određeni prodavač blizu, u dogovoru sa njim sve kupljeno možete preuzeti i osobno, dakle, nema plaćanja troškova dostave 🙂

Dosta toga što i sam uzgajam kupljeno je preko aukcija, začini, tikve, cherry rajčice … a svoje prodavače ne mijenjam, kupujem uvijek kod istih.

uzgoj-zacinskog-bilja-1

Prije svega, za ikakvu početnu kupnju potrebna je registracija na stranicu. Registrirati se može na dva načina, normalna registracija kao fizička osoba ili brza registracija kod koje ćete moći kupovati samo proizvode koji imaju fiksnu cijenu, nema aukcija.
Nakon završetka registracije na email adresu stiže link za aktivaciju korisničkog računa na koji je potrebno kliknuti.

Kao novi korisnik postoji ograničenje, prije nego što dobijete prvu ocjenu ne možete kupiti više od tri predmeta, ali to traje jako kratko jer prvi će vam prodavač nakon vidljive uplate napisati ocjenu tako da ograničenja više neće biti.
Oko kupnje i dostave kupljenih predmeta sa prodavačima se može komunicirati putem privatnih poruka.

E sad, nakon što smo se registrirali idemo u potragu za onim što nas zanima, u ovom slučaju to je sjemenje, začini, voće, povrće, cvijeće … nije uopće bitno 😉

Klikom na narančasti gumb KUPI! u izborniku kategorija odabiremo rubriku Kuća, ured i vrt -> Vrt ->Sjemenje i tu smo na cilju, aukcije će izlistati sve sjemenje za voće, povrće, začinsko bilje i cvijeće, dalje je samo da se listaju aukcije i podabire što vam se sviđa. Meni je to osobno najlakši način, jer ako idem sužavati pretragu zna se dogoditi da mi ne izlista sve što želim.

uzgoj-zacinskog-bilja-2

Mislim da je poprilično jednostavan proces kupnje, a sve stigne poštom za nekoliko dana. Nadam se da ćete pronaći nešto za sebe, 🙂 čekajući da kupljeno sjemenje stigene, dajem se na pisanje nogov posta tj. nastavka o sadnji začinskog bilja.

Ako u međuvremenu imate nekakvih pitanja ili nejasnoća slobodno mi pišite na mail info@kuzinavanje.com ili mi jednostavno pošaljite poruku putem kontakt obrasca. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.