Gligora
comment 1

[U kuhinji s Gligorom]: Marinirani sir sa začinskim biljem

Između raznih vrsta sireva koji su me oduševili u paketu sirane Gligora našao se i tvrdi kravlji sir sa maslinama. Ovaj sir prošaran komadima zelenih maslina, laganog i pomalo slankastog okusa zrije najmanje mjesec dana prije nego se stavlja u prodaju.

marinirani-sir-2

Već sam i prije imao priliku probati neke od sireva koje sirana Gligora ima u svojoj ponudi, ali moram priznati da su me nekako privukli prvenstveno sirevi sa dodacima kao npr. onaj sa ružmarinom, tartufima, paprom i bućinim košticama.

Prvo što mi je palo na pamet je marinada i to jednostavna, bez previše komplikacija, jer zbilja ovom siru ne treba previše, malo začinskog bilja i maslinovo ulje, nekoliko dana odmora na tamnom i hladnom mjestu da se okusi prožmu i spremno je za jelo kao dodatak uz mesne nareske po želji, masline i vino.

Pustite mašti na volju, količina sira i izbor začinskog bilja se može kombinirati i raditi po vlastitoj želji i ukusu.

 
Sastojci
 • Gligora sir s maslinama
 • maslinovo ulje
 • bosiljak
 • origano
 • majčina dušica
 • malo ružmarina
Priprema
 1. Sir narezati na kockice do 2 cm ili na komade po želji. Začinsko bilje oprati i posušiti.
 2. U čistu staklenu teglicu slagati sir i začinsko bilje. Preliti maslinovim uljem da prekrije sir.
 3. Dobro zatvoriti staklenku i pustiti nekoliko dana na hladnom i tamnom mjestu da bilje pusti svoju aromu i okusi se prožmu.

1 Comment

 1. Welcome to my blog ! I’m Jana Woods.
  Even though I jokingly credit my grandmother for my writing talent, I know that it is a ability I have fostered from childhood. Though my aunt is a writer, I also started out young.
  I’ve always had a way with words, according to my favorite teacher . I was always so excited in history when we had to do a research paper .
  Now, I help current pupils achieve the grades that have always come easily to me. It is my way of giving back to schools because I understand the troubles they must overcome to graduate.

  Jana – Academic Writing Professional – Csnbiologyclub Corp

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *