Blog
Leave a comment

Kvasac d.o.o. i di-go radionica

kvasac-doo-i-di-go-radionica

Uvijek je zanimljivo kad se dobije poziv za zanimljivo druženje, suradnju ili radionicu, tako je bilo i sa Di-go radionicom u pekarskom centru tvrtke Kvasac d.o.o. Osim mene, na radionici su sudjelovali i Snježana sa bloga Recepti iz moje bilježnice, Darko sa Darkova Web Kuharica i Andrea sa bloga Voće i povrće. Osim upoznavanja sa samom tvrtkom Kvasac d.o.o. koja je dio Lesaffre kompanije, naučili smo i razliku između obične i slatke Di-go kockice kvasca (slatka kockica namijenjena je upravo kako joj i sam naziv govori slatkim dizanim tijestima koja sadrže dosta šećera i masnoće te će cijeli proces dizanja tijesta i fermentacije obaviti mnogo bolje),što sve proizvodi tvrtka kvasac i kako ide cjelokupni proces rada u samom pekarskom centru.

Na radionici smo i sami zasukali rukave i pridružili se pekarskom timu u proizvodnji nekoliko vrsta slatkih tijesta, bilo je tu svega od tijesta za panettone, kiflica s maslacem i lisnatog tijesta za kroasane. Vesele atmosfere i smijeha nije nedostajalo 🙂

Jeste li znali da kvasac osim klasičnog načina možete i odmah dodati u tijesto, bez prethodnog dizanja za šećerom i toplom tekućinom? To mi je bio zbilja jedan zanimljiv novitet jer ja uvijek kao i većina radim kvas na onaj klasičan način 🙂

Također isto tako što mi je posebno zanimljivo imali smo i malo predavanje o procesu izrade kvasca, od samog početka pa do završne kockice koju viđamo svakodnevno u trgovinama, također i kontroliranje procesa proizvodnje i pakiranja kvasca.

Više fotografija možete pronaći na našim Facebook stranicama, a ovdjevam donosim i neke zanimljivosti o tvrtki Kvasac.

Kvasac d.o.o. se bavi proizvodnjom i prodajem pekarskog kvasca, pekarskih dodataka, slastičarskih krema i voćnih nadjeva.

Korijeni proizvodnje kvasca u Prigorju Brdovečkom kraj Zaprešića utrti su još u 19. stoljeću – davne 1876. godine kao tvornica kvasca i špirita. Tijekom godina tvornica je mijenjala vlasnike, a do najvećih promjena došlo je poslije Prvog svjetskog rata kada su povećani kapaciteti, obnovljena oprema te je tvornica prešla u dioničarske ruke. Poslije Drugog svjetskog rata tvornica je nastavila raditi pod imenom Žumberak, a 1967. godine dolazi do integracije s Plivom, jednom od najvećih farmaceutskih industrija na području bivše Jugoslavije. 
Kvasac d.o.o. 2000. godine ulazi u sastav Lesaffre grupe, jednog od najvećih svjetskih proizvođača pekarskog kvasca i dodataka za pekarstvo te smo postali dio globalnog tržišta i uključili se u svjetske tokove tehnološkog napretka i komuniciranja s kupcima.

Stalni cilj Lesaffre grupe je prodaja kvalitetnih proizvoda te povjerenje kupaca koje je stečeno sposobnošću brze prilagodbe novim zahtjevima tržišta, rokovima isporuke, tehnološkom potporom i razvojem novih proizvoda.
Činjenica da je Lesaffre grupa potpuno nezavisna, daje joj snagu za motiviranje, povjerenje i jedinstvo, a fleksibilnost organizacije omogućava joj bliskost s osobama, industrijom i tržištem. U današnje vrijeme Kvasac d.o.o. na lokaciji u Prigorju Brdovečkom proizvodi svježi kvasac i pekarske dodatke.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.