Blog
Leave a comment

Godina iza nas…

Ušli smo već u 2014. godinu, a ja još nisam niti napisao osvrt na prethodnu godinu koja je bila zbilja puna iznenađenja. 🙂

Krajem 2012. i početkom 2013. godine pridružio sam se i stranici Kuhari.com na kojoj se mogu pronaći i neki od recepata na mom profilu, za sada samo u pisanom obliku, a tko zna, možda uskoro bude snimljen i koji video recept.

Siječanj je počeo nekako u natjecateljskom duhu prijavom na nagradni natječaj portala Zdrava Krava “Kuhaj u ritmu zime 2013” sa receptom Začinjeni kolač od oraha osvoijo sam titulu recepta tjedna i ušao među deset recepata koji su se natjecali za recept zime.

Kako je blog još poprilično “mlad”, sad ulazimo već u treću godinu od uploada na web 🙂 Poziv za intervju i članak o blogu iz Slobodne Dalmacije bio je kao vjetar u leđa, a ujedno i iznenađenje da ipak netko prati sve što se piše na blogu, tako je u prilogu “Sti” osvanuo i članak o meni i blogu uz nekoliko popratnih recepata. To je ujedno bilo i prvo predstavljanje bloga u medijima 🙂

Linija ekoloških proizvoda koji su uzgojeni i proizvedeni bez aditiva i pesticida Ekozona dobila je i svoj kutak na blogu gdje možete pročitati zanimljive tekstove o pojedinim proizvodima, a možete i pronaći fine i zdrave recepte sa proizvodima Ekozone.

Proljeće donosi više boravka u prirodi, istraživanja i bavljenja uzgojem raznog začinskog bilja i povrća. Između ostalog šetali smo uz more i brali motar koji je poprilično nepoznata namornica u kuhinji a ističe se svojim aromatičnim i pomalo slankastim okusom. Nešto više riječi o motru biti će u nekom od sljedećih postova.

motar

Divlje i samoniklo bilje je svuda oko nas samo ga treba prepoznati pa smo se dali i u potragu za žutenicom kojoj ću također napisati nešto opširnije jer se lako može zamijeniti sa najobičnijom travom koja isto raste u obliku rozete. Žutenica se najbolje prepoznaje po korijenu.

zutenica

Sa toplijim vremenima trebao se obnoviti i začinski vrt, a isto tako je trebalo početi sa sadnjom povrća u vrtu. Ove godine među svim povrćem i začinima najuspješnije su mi bile Butternut tikve, cherry rajčice i origano koji se primio kao sadnica. Ostalo povrće i začini su već standardni koji se svake godine sade ili samo održavaju kao trajnice. O uzgoju i održavanju začinskog bilja isto ću tako posvetiti nešto više riječi kao i o njihovom nabavljanju bilo kao sjeme ili kao sadnica.

povrce

Prije ljetne pauze bio je i prvi pokušaj izrade macaronsa, a ujedno i prilika da se napravihomemade bademovo brašno. Prvi pokušaj izrade macaronsa ispao je poprilično neuspješan 🙁

Od ljeta, sve fotke hrane koje uslikam onako kako bi ja rekao “u hodu” možete pratiti i preko mog profila na Instagramu.

Jesen je, vraćamo se u kuhinju, a sa povratkom dolaze i novi izazovi. Opet Zdrava Krava koja traži zdravi jesenski recept u natječaju “Kuhaj u ritmu jeseni 2013” u kojem su za recept tjedna odabrani moji Biscotti od bundeve kao zdrava jesenska grickalica.

Da ostanemo i dalje u natjecateljskom duhu tu je kao što već i znate, natjecanje slastičara amatera ili Tri, dva, jedan – Peci! RTL televizije za koje mi je poziv Casting tima RTL-a dao novi vjetar u leđa. Ipak treba hrabrosti za stati ispred kamera i pokazati širokoj publici ispred TV ekrana što znaš.

tri-dva-jedan-peci

Osvrt na proteklu godinu je tu, a što nam nosi ova godina još ćemo vidjeti, ali oko nekih stvari se još treba i potruditi kako bi se uspješno realizirale, a do tada sve novosti o blogu možete pratiti i na stranici Google+, a od nedavno i na stranicama Planet Hrane i Blender Onlinepisati mi možete i dalje na Facebook stranici ili putem maila: info@kuzinavanje.com gdje ću rado odgovoriti na sva vaša pitanja, kritike, pohvale i sl.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.